De Bibliotheek op School (ABoS) en Berenbieb

In samenwerking met de bibliotheek in Assen verzorgen wij uitleen van boeken op school. Dit heet de Asser Bibliotheek op School (ABoS).

Berenbieb
De kinderen van groep 1-4 krijgen elke week een (prenten)boek mee naar huis, zodat ouders deze samen met hun kind kunnen lezen. De week erop wordt het boek weer omgeruild op school voor een ander boek. 

De uitleen wordt verzorgd door een groepje ouders.

Bibliotheek
Vanaf groep 5 lenen de kinderen boeken uit de schoolbibliotheek. Deze boeken lezen ze op school. De collectie wordt regelmatig aangevuld met nieuwe kinderboeken.

De uitleen wordt verzorgd door leerlingen van groep 8.

Schoolwise
Via schoolwise (link maken) kan onze boekencollectie bekeken worden. Je kunt dus thuis je boek al uitzoeken! Kinderen kunnen ook zien of een boek aanwezig of uitgeleend is.

link: https://catalogus.biblionetdrenthe.nl/cgi-bin/bx.pl?vestnr=3868;var=dbos

De Bibliotheek op school - catalogus.biblionetdrenthe.nl

catalogus.biblionetdrenthe.nl

Interessante sites

Neem ook eens een kijkje op www.jeugdbieb.nl of www.jeugdbibliotheek.nl voor veel informatie over kinderboeken.

Op https://www.dnk.nl/educatie/digitale-voorleestas/ kunnen ouders van jonge kinderen met hun bibliotheeklidmaatschap gebruik maken van de digitale voorleestas.

Digitale Voorleestas | DNK
Digitale Voorleestas. Lees mee vanuit de Digitale Voorleestas met prentenboeken, en doe leuke doe-, zing-, speel- en praatopdrachtjes. Samen lezen was nog nooit zo leuk!

www.dnk.nl

Home | de Jeugdbibliotheek
Bij Jeugdbibliotheek vind je inspiratie over e-books en luisterboeken. Voor als je moet lezen voor je lijst of gewoon van boeken lezen en luisteren houdt.

www.jeugdbibliotheek.nl

 

Jeugdbieb
Dingen om thuis te doen. Jeugdbieb zet een aantal tips om thuis te doen voor jou op een rijtje.

www.jeugdbieb.nl